Michael Germer og

Silke Avenhaus07.10.2023

Kl. 19:30

Michael Germer er et af de største musiktalenter vi har set i Danmark i mange år. Han er født i 2002 og har allerede vundet 1. pris i Postacchini International Violin Competition, Grumiaux International Violin Competition og specialpris ved Kreisler International Violin Competition. Han var den yngste semifinalist nogensinde ved Carl Nielsen Konkurrencen i Odense i 2019. Herudover bl.a. Gladsaxe Musikpris i 2023, P2 Talentprisen, Øresund-Solist og Guld i Berlingskes Musikkonkurrence.

Michael studerer i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Nikolaj Szeps-Znaider som lærer. Han spiller på en Guadagnini violin fra 1772 udlånt af Augustinus Fonden.

Sammen med Michael Germer har vi fornøjelsen af at byde velkommen til en af tysklands førende pianister Silke Avenhaus. 


Læs mere om Michael Germer her


Program:

Ludvig van Beethoven: Violin sonate no. 5

Edward Elgar: Violin Sonate

***

César Franck: Violin Sonate

Beethoven and Friends18.11.2023

Kl. 19:30

Til denne koncert har klarinettist og medstifter af Allerød Koncertforening Frederik von Würden samlet et fantastisk hold af musikere til bl.a. at opføre Beethovens fantastiske Septet i Es-dur, op. 20.

Som koncertmester og leder har Adam Koch Christensen takket ja til at lede koncerten. Adam er født i år 2000 og har allerede vundet priser i Tibor Varga internationale violinkonkurrence i Schweiz og W. A. Mozart konkurrence i Salzburg foruden Sonning Talentpris og Jacob Gades store legat. Et andet af de store violintalenter på den danske musikscene.


Musikere:

Adam Koch, violin

Michael Andreas Grolind, bratch (DR Symfoniorkesteret)

Tobias Lautrup, cello (Ensemble Storstrøm)

Astor Cortabarria, kontrabas (Det Kgl Kapel)
Frederik von Würden, klarinet

Nikolaj Henriques, fagot (City of Birmingham Symphony Orchestra)

Emilie Ravn Jensen, horn (Copenhagen Phil)


Program:


Gwyneth Walker: The Peacemakers (2012)

Carl Nielsen: Serenato in Vano (1914)


*pause


Ludwig van Beethoven: Septet op. 20 (1800)

Julekoncert med

Ars Nova10.12.2023 (obs søndag)

Kl. 19:30

Julekoncert med koret Ars Nova Copenhagen. Et åndehul i juleræset fyldt med skøn musik. 


ARS NOVA Copenhagen er et danskbaseret, internationalt vokalensemble på 12 medlemmer, der har specialiseret sig i renæssancens polyfone kormusik og ny vokalmusik, som udføres med præcision og nerve, og med en sound, der vækker opmærksomhed overalt i verden.

Ensemblet har for længst etableret sig som et af verdens fineste vokalensembler og har igennem årene turneret i mere end 40 lande. Med koncerter i København og resten af Danmark og flere årlige turnéer verden over, er gruppen i dag mere efterspurgt end nogensinde. Bare i 2023 har ensemblet turneret i Norge, Sverige, Finland, USA og Hong Kong.


Ars Nova blev grundlagt i 1979 af komponist og dirigent Bo Holten og har igennem årene udgivet en lang række anmelderroste indspilninger. 

Tapas til denne koncert vil selvfølgelig være juleinspireret, og det er også muligt at nyde en lækker juleøl til anretningen.


Læs mere om Ars Nova her

Nytårskoncert med

operastjerner27.01.2024

Kl. 19:30

Nytårskoncert i Allerød Koncertforening bliver i denne sæson et rent operabrag.


Den svenske sopran Gisela Stille er en af de helt store etablerede sangere herhjemme. Hun er uddannet fra operaakademiet i København og har siden 2001 været ansat i solistensemblet på Det Kongelige Teater. Hun har sunget i hele verden som solist og vi er glade for at byde en så erfaren og fantastisk sangerinde til Allerød. Gisela er desuden ridder af 1. grad af Dannebrogordnen.


Jacob Skov Andersen er af de største unge tenorer på den danske scene. Han har allerede sunget hovedroller i La Boheme af Puccini, La Traviata af Verdi og Cosi Fan Tutte af Mozart på Operaen i København, Helsingør Kammeropera og Opera i Svendborg. Han har vundet Reumertprisen og Årets Operasanger 2021. Jacob er uddannet fra Operaakademiet i København.


Med på scenen er den danske pianist og specialist i akkompagnement af sangere Ulrich Stærk. Allerød Koncertforenings stiftere Martin Kejser og Frederik von Würden vil også deltage på deres klarinetter og agere orkester.


I pausen vil det være muligt at nyde et lækkert glas bobler og ønske hinanden et godt 2024.


Program følger

Franske perler med

Ensemble Prisme24.02.2024

Kl. 19:30

Velkommen til en fransk aften med ENSEMBLE PRISME


Efter nogle år med fokus på nyskrevne danske værker og en vel overstået indspilning af samme, har Ensemble Prisme nu vendt blikket mod fransk musik og er blevet betaget af den klangskønne og legende form der præger perioden fra slutningen af 1800-tallet til omkring 1950.

På programmet er værker af Camille Saint-Saëns, Gabriel Fauré, Philippe Gaubert og Francis Poulenc der alle har det forførende franske tonesprog til fældes. Lukker man øjnene til Faurés Pavanne kunne man tro man sad ved Seinens bred og så vandet glide forbi, eller når man hører Poulenc’s Sonate, der med elegant charme og frækhed inviterer lytteren direkte indenfor på boulevard-caféerne i 1950-erne. Gaubert’s Trio ”Trois Aquarelles ” er et yndefuldt transperant stykke der i satsen ”Par une clair Matin”, åbner med kaskader af lys i klaveret, hvor fløjte og cello med mere robuste toner spadserer harmonisk frem.


Alt i alt kan man se frem til en farverig aften med Ensemble Prisme, der som altid spiller i forskellige konstellationer.

Tapas’en vil denne aften være fransk inspireret og vinen i baren selvfølgelig fransk.

ENSEMBLE PRISME blev etableret i 2017 og består af Utrilla Gudiksen, fløjte og Martin Kejser, klarinet begge ansat ved den Kgl. Livgardes Musikkorps, Anders Öberg, solocellist fra Det Kongelige Kapel og Berit Juul RASMUSSEN, koncertpianist og akkompagnatør på Det Fynske Musikkonservatorium. 


Ensemble 
Harmonia Urbis


09.03.2024

Kl. 19:30

Ensemble Harmonia Urbis har specialiseret sig i at opføre italiensk barokmusik på autentiske instrumenter. Besætningen er varierende med en kerne af to violiner, violoncello, lut og cembalo. Ensemblet har base i Rom og på barokviolin er Allerøds helt egen Iben Kejser, som er født og opvokset i byen.

I forbindelse med Harmonia Urbis’ seneste indspilning, inviterer vi til en enestående oplevelse af barokmusikken som den genlød fra Venedigs paladser og kirker i 1600-tallet.


Venedig var i 1600-tallet et sprudlende centrum for musik. Her komponerede og spillede nogle af tidens største musikere.

Musikken var eksperimenterende, fuld af nye effekter og overraskende harmoniske skift. Den var skrevet til overdådige fester i Venedigs smukke paladser eller mere højtidelige stunder i San Marco og andre af byens imponerende kirker.

Musikken fik en stor indflydelse på det næste århundredes stil, som vi kender fra bl.a. Vivaldi.

Familiekoncert med

Sol Musikteater


16.03.2024

Kl. 13:00

For første gang vil Allerød Koncertforening også lave noget for børnene. Det bliver en sjov og spændende forestilling som er henvendt til de 3-7årige. Forestillingen tager 25 min.

Forestillingen Borte! En børneforestilling om at miste nogen eller noget man er glad for er en teaterforestilling for børn med barokmusik, en talende krage og fire kvinder fra de tre skandinaviske lande, som sammen danner gruppen SOL Musikteater for børn og unge.


Fortællingen i forestillingen kredser om emnet at miste nogen eller noget som kan godt kan lide, og SOL problematiserer og belyser de reaktioner og følelser som opstår, når dette sker. Hvad gør man når legetøjet forsvinder, legen slutter og venskabet sættes på prøve? Kan man miste sine venner? Kan de komme tilbage, og kan man få nye venner og samtidig beholde de gamle? Og hvordan håndterer man, at en farmor kan forsvinde fra denne verden og ikke kommer tilbage? 


Forestillingen indeholder musik af Monteverdi, Roman, Rameau og Händel og alle tre skandinaviske sprog bliver talt på scenen. De fire musikere er uddannede indenfor tidlig musik på bl.a. Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. 


Billetter: 

Voksne: 75kr

Medlem: 50kr

Børn: gratis (men skal tilmeldes via ovenstående link)


Medvirkende:

Emma Fagerström, sang, SE

Inger Øvrebø Uberg, sang, NO

Clara Guldberg Ravn, blokfløjter, DK

Yngvild Ruud, accordion, NO

Tobias Stavngaard

Sekstet


13.04.2024

Kl. 19:30

Tobias Stavngaard er basunist og komponist født og opvokset i Allerød. Tobias er på trods af sin unge alder (23) allerede etableret som professionel musiker, hvilket ikke mindst skyldes hans stilling som basunist i Aarhus Jazz Orchestra. Det er imidlertid med denne sekstet, at han for alvor har gjort sin debut som solist og komponist på den danske jazzscene.


Tobias Stavngaard Sextet spiller original kontemporær jazzmusik. Store dele af musikken er gennemkomponeret med stor kompositorisk tyngde, men der efterlades alligevel altid plads til improvisatoriske indslag fra gruppens habile solister. Netop gruppens detaljerede arbejde med forholdet mellem de komponerede og improviserede elementer giver musikken dens raffinerede og gennemarbejdede udtryk. Debutudgivelsen ”Historier om dette og hint” har modtaget stor opbakning: Musikken er blevet spillet jævnligt på P8 jazz, og på Spotify har udgivelsen rundet en halv million afspilninger! I efteråret 2023 udgiver gruppen sit opfølgende album.


Bandet består foruden kapelmesteren selv af trompetist Jakob Sørensen (bl.a. kåret som “Årets Nye Jazz Navn” ved DPA i 2017 og frontfigur i bandet “Bagland”) og saxofonist Aske Drasbæk (har vundet hele 5 Danish Music Awards). Rytmegruppen holder de unge talenter Carl-Emil Dons Christensen (klaver), William Mannerland (bas) & Nikolaj Bangsgaard (trommer), der i øjeblikket studerer sin kandidat på Manhattan School of Music i New York


Tobias Stavngaard (Trombone / DK)
Jakob Sørensen (Trumpet / DK)

Aske Drasbæk (Saxophones / DK)
Carl-Emil Dons Christensen (Piano / DK)
William Mannerland (Bass / SE)

Nikolaj Bangsgaard (Drums / DK)

Afholdte Koncerter:


3. sæson 2023/24


16.09.2023

Åbningskoncert 3. sæson


Benjamin Koppel: saxofon

Jacob Karlzon: klaverAfholdte Koncerter:


2. sæson 2022/23:


10.09.2022

ÅBNINGSKONCERT


Andreas Brantelid / Christian Ihle Hadlan


Program:

Beethoven 3 variationsværker:

- 12 Variations in G Major on See the conqu'ring hero comes from Handel's Judas Maccabaeus, WoO 45

- 12 Variations on Ein Mädchen oder Weibchen from Mozart's Die Zauberflöte in F Major, Op. 66

- 7 Variations on Bei Mannern, welche Liebe fuhlen from Mozart's Die Zauberflöte, WoO 46


Kodaly: Sonatine for cello og klaver op. 6

Debussy: Sonate for cello og klaver

Frank Bridge: Cellosonate

22.10.2022

Toner fra Barokken


Joachim Becerra Thomsen, Marcus Mohlin


Program:

Jean-Marie Leclair(1697-1764): Sonate i e-mol

Wilhelmine af Preussen(1709-1758): Sonate i a-mol

Johan Joachim Quantz(1697-1773): Sonate i D-dur nr. 277


Pause


Élisabeth Jacquet de La Guerre(1665-1729): Sonate nr. 1 i d-mol

Anna Bon di Venezia(1738-1769): Sonate nr. 1 i C-dur

Johan Sebastian Bach (1685-1750): Sonate i h-mol

19.11.2022

Novo Quartet og Martin Kejser


Maurice Ravel (1875-1937): Strygekvartet i F-dur (1903)


*Pause


Johannes Brahms (1833-1897): Klarinetkvintet i H-mol, op.115 (1891)

19.11.2022

Julekoncert med Frederikke Kampmann og

Louise Schrøder


Program:

George Friedrich Händel: Rejoice fra Messias

W.A. Mozart: Laudate dominum

B.S. Ingemann: Dejlig er Jorden

Max Reger: Mariæ Wiegenlied

Felix Mendelssohn: Hark! The Herald Sing

Felix Mendelsohn: Koncertstück no. 1 for klarinet og bassethorn

George Bizet: “Je dis que rien ne m’epouvante” fra Carmen

Giacomo Puccini: “Si, Mi chiamano Mimi” fra La Bohème


*Pause


Irving Berlin: I’m dreaming of a white Christmas

Frederick Loewe: I could have danced all night fra "My Fair Lady"

César Frank: Panis angelicus

Emil Hornemann: Højt fra træets grønne top

Max Reger: Mariæ Wiegenlied

Franz Lehar: Vilja-lied

Franz Lehar: Meine Lippen sie küssen so heiss

Leigh Harline: Når du ser et stjerneskud

07.01.2023

Nytårskoncert med Mathias Heise


Line-up:

Mathias Heise - kromatisk mundharpe og klaver

Pelle von Bülow - guitar

Rune Fogh-Nielsen - kontrabas

Jeppe Gram - trommer18.02.2023

Bo Skovhus og Schubert WinterreiseProgram:
Franz Schubert (1797-1828): Winterreise, op.89 (1827)


Bo Skovhus, Baryton

Stefan Vladar, klaver

25.03.2023

"Musik til Tidens Ende"
Københavns Klarinettrio og Kern Westerberg


Program:
Sulkhan Tsintsadze(1925-1991): 5 pieces on Georgian folk themes for cello and piano (1950)

Bela Bartok(1881-1945): Kontraster for klarinet, violin og klaver (1938)


*Pause


Olivier Messiaen(1908-1992): Kvartet til tidens ende (1941)22.04.2023

Carsten Dahl SoloCarsten Dahl Solo på Tonnasalens fantastiske Steinway-Flygel

1. sæson 2021/22:

18.09.2021

ÅBNINGSKONCERT


Koncert med Trio con Brio


Program:

Sven-David Sandström: Four Pieces for piano trio (Skrevet til Trio con Brio)

Ludwig van Beethoven: "Geistertrio" i D-dur op. 70/1  

*Pause

Pyotr Ilyich Tjajkovskij: Klavertrio i A-mol op.50, "Til minde om en stor kunstner"

09.10.2021

Den klassiske koncertpianist


Koncert med Gustav Piekut


Program:

Leoš Janáček: V mlhách (In the mists) (1912)

Ludwig van Beethoven: Piano sonata nr. 31, A-flat major, op. 110


*Pause


Alexander Scriabin: Piano sonata nr. 10, op. 70 (1913)

Alexander Scriabin: Poëme vers la Flamme, op. 72 (1914)

Sergej Rachmaninoff: Piano sonata nr. 2, b-flat minor, op. 36

06.11.2021


Koncert med

Nikolaj Bentzon Trio


Nikolaj Bentzon: Klaver

Matthias Petri: Bas

John Riddell: Trommer

11.12.2021


Julekoncert med Sofie Elkjær og

James Sherlock


Program bestående af bl.a uddrag fra Gounod´s Faust, La Bohemè og julens melodier

12.02.2022


Koncert med Duo Kolarova/Ulrikkeholm


George Enescu: Cantabile et presto (1904)

J.S. Bach: Fløjtesonate nr. 1 i h-mol BWV 1030 (1736-37)

Jacob Ter Veldhuis - Garden of Love (2002)


*Pause


Philippe Gaubert - Madrigal (1908)

Wolfgang Amadeus Mozart - Rondo i D-dur K184 (1781)

Francis Poulenc - Sonate for fløjte og klaver (1957

12.03.2022


Koncert med Ensemble Prisme


Friedrich Kuhlau (1786-1832): Grand Trio i g-dur, opus 119, for fløjte, cello og klaver (1831)

Anders Koppel (1947-): Movement (2018)


pause


Johannes Brahms (1833-1897): Trio i a-mol opus 114 for klarinet cello og klaver (1891)

Gabriel Fauré (1845-1924): Pavane, op. 50 (1887)

23.04.2022


Koncert med Københavns Klarinettrio


Hilda Sehested (1858-1936): Fyenske Billeder (1920)

Martin Stauning (f. 1982): i corridoi oscuri

Nyskrevet værk komponeret til Københavns Klarinettrio (2022)

*Pause

Alexander Zemlinsky (1871-1942): Trio i D-mol, op.3 (1896)

21.05.2022


Cæcilie Norby og Lars Danielssen


"Just the two of us"


Afslutningskoncert på første sæson i Allerød Koncertforening